Potvrzeno: Praha bude mít opět pravidelné přímé spojení s Kuvajtem

A320neo společnosti Jazeera Airways. Foto: Anna Zvereva / Flickr.comA320neo společnosti Jazeera Airways. Foto: Anna Zvereva / Flickr.com

Nová linka výrazně rozšíří i možnosti cestování do/z Indie, což je jeden z největších trhů bez přímého spojení z Prahou.

Letiště Václava Havla dnes potvrdilo spuštění nové přímé letecké linky mezi Prahou a Kuvajtem. Společnost Jazeera Airways jej spustí 5. června, létat se bude každé úterý a neděli. O nové lince již začátkem dubna informovalo české velvyslanectví v Kuvajtu.

Dopravce bude na lince nasazovat letouny Airbus A320Neo pro 174 cestujících. Podle vedení letiště má linka velký potenciál, před covidem cestovalo mezi Prahou a Kuvajtem i bez přímého spojení 12 tisíc lidí ročně. „S přímým leteckým spojením se tento počet může výrazně zvýšit,“ uvedlo letiště.

Podle jeho šéfa Jiřího Pose budou linku využívat nejen cestující s konečnou v Praze či Kuvajtu, nýbrž skýtá velké možnosti i pro cesty s přestupem, a to zejména do/z Indie. „Což je jeden z nejsilnějších trhů bez přímého leteckého spojení s Prahou,“ doplnil Pos.

Jazeera Airways jsou druhou největší aerolinkou v Kuvajtu, mají aktuálně 17 letadel A320 a A320neo. Dopravce vznikl v roce 2004. Do Evropy dosud létá jen do Londýna, Sarajeva a Tbilisi.

„Jsme velmi rádi, že spouštíme tuto novou službu do Prahy a České republiky na letní sezónu a dáváme našim zákazníkům větší možnost užít si dovolenou plnou aktivit a kulturních zážitků s rodinou nebo přáteli. Poptávka po jedinečných turistických destinacích je po dvou letech omezení cestování velmi vysoká,“ uvedl generální ředitel firmy Rohit Ramachandran.

Lety jsou naplánovány dvakrát týdně: v úterý a v neděli. Z Kuvajtu poletí v 6:10, v Praze přistane po 5 hodinách a 25 minutách letu v 10:35. Zpět poletí v 11:20 s příletem do Kuvajtu v 17:20. V minulosti z Prahy do Kuvajtu létaly ČSA a Kuwait Airways.

Tagy Jazeera Airways Kuvajt letiště praha
8 komentářů