Postupně, nebo najednou? Ptejte se Jana Hořeního, jak se budou opravovat dálnice

Nová dálniční odpočívka na D1 Studený. Foto: ŘSDNová dálniční odpočívka na D1 Studený. Foto: ŘSD

Pod Jana Hořeního spadá i problematika dálničních odpočívek či pronájmu čerpacích stanic u tuzemských dálnic.

Připravujeme pro vás nový díl podcastu Cesty Zdopravy.cz, který věnujeme správě českých dálnic a jejich opravám. Na rozhovor jsme pozvali tentokrát vedoucího odboru správy dálnic Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Hořeního. Své dotazy mu můžete pokládat i vy.

Jeho tým se stará o českou dálniční síť. Plánuje a vzájemně koordinuje její opravy, připravuje vylepšení odpočívek i dopravního značení a řeší také podmínky, za kterých fungují u dálnic motoresty či čerpací stanice.

V jakém stavu jsou teď české dálnice? Které z oprav nás jako řidiče potrápí příští rok nejvíc? Kolik peněz má ŘSD na opravy v dalších letech? Které z nejmodernějších dostupných technologií při opravách české ŘSD používá? Kam se hodí betonový a kam asfaltový povrch? Jak by měly vypadat moderní odpočívky na českých dálnicích? Jak se bude rozšiřovat síť dálničních nabíječek s rostoucím počtem elektromobilů? Jaké změny nás čekají v dopravním značení na dálnicích? Která z aktuálně instalovaných svodidel na našich dálnicích dokáží zastavit kamion před přejetím do protisměru? A jaké bezpečnostní prvky by rád na naše dálnice ze zahraničí Jan Hoření přinesl?

Ptát se můžete našeho hosta i vy. Své dotazy, které se týkají správy dálnic v Česku, můžete Janu Hořenímu psát v diskusi až do pondělního podvečera.

Tagy Jan Hoření odpočívky opravy dálnic podcast Cesty Zdopravy.cz Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
26 komentářů