Postel s výhledem na ranvej. Letiště otevřelo nový hotel mezi terminály

Pokoj hotelu AeroRooms na Letišti Praha. Foto: Letiště PrahaPokoj hotelu AeroRooms na Letišti Praha. Foto: Letiště Praha

Letečtí fanoušci mají k dispozici v Praze nový hotel, kde se mohou přímo z pokoje dívat na letištní plochu či

Letečtí fanoušci mají k dispozici v Praze nový hotel, kde se mohou přímo z pokoje dívat na letištní plochu či sledovat na ranveji přistávající a startující letadla.

Letiště Praha otevřelo hotel AeroRooms, který nabízí celkem čtrnáct nově rekonstruovaných pokojů přístupných z veřejné i neveřejné části letiště. Pokoje už na letišti v prostoru mezi Terminály 1 a 2 byly, ale dostali se do nich pouze cestující z neveřejné části a pokoje nešlo nijak rezervovat dopředu, většinou sloužily jen pro tranzitní cestující s dlouhým přestupem. K dispozici navíc bylo jen osm pokojů.

Letiště investovalo do nového hotelu zhruba 14 milionů korun. Určený je jak pro tranzitní cestující, tak pro klienty, kteří potřebují využít krátkodobého ubytování v blízkosti terminálů. „Projektem nového hotelu AeroRooms reagujeme na stále rostoucí počet odbavených cestujících a také na měnící se strukturu potenciálních zákazníků. Hotel má primárně navýšit kapacity ubytovacích služeb letiště, zkvalitnit je a zpřístupnit mnohem širšímu okruhu cestujících,“ říká Jiří Petržilka, výkonný ředitel neleteckého obchodu Letiště Praha. Hotel si musí cestující rezervovat dopředu přes stránky letiště nebo booking.com. Noc vyjde na 1999 Kč.

Hotely na letišti s výhledem na plochu se těší velkému zájmu i leteckých fanoušků. Letošním hitem se stal TWA Hotel umístěný přímo na letišti JFK v New Yorku. Hosté zde mohou využít i venkovní bazén s výhledem přímo na letištní plochu.

Tagy AeroRooms letiště praha
15 komentářů