Poslední večeře a pak odlet do šrotu. Virgin Atlanic se loučí s posledním 747

Boeing 747-400 v barvách Virgin AtlanticBoeing 747-400 v barvách Virgin Atlantic

Jumba nahradily ve flotile úspornější dreamlinery a A350-1000.

Stylově se mohou rozloučit cestující s posledním Boeingem 747 v barvách Virgin Atlantic. Britská společnost se rozhodla před šrotací uspořádat na palubě letadla slavnostní večeři.

Firma dnes oznámila detaily k celé akci, která proběhne 12. prosince a na kterou bude prodávat lístky od pondělí. Výtěžek z akce půjde na dobročinné účely. Počet návštěvníků je kvůli současné situaci omezen.

Na návštěvníky čeká tříhodinový program, během kterého si budou moci celé letadlo prohlédnout za doprovodu pilotů, letušek a techniků. Podívají se také například do odpočinkových prostor pro palubní posádku či nákladního prostoru nebo kokpitu. Součástí bude také sklenka šampaňského na horní palubě jumba.

Letadlo registrace G-VROY je posledním, které ještě Virgin Atlantic nevyřadily kompletně z provozu. Odlétnout do šrotu má 16. prosince. „Boeing 747 je letadlem, které hrálo zásadní roli v naší historii. Bylo to první letadlo, s kterým jsme uskutečnili náš první let a proto se s ním chceme důstojně rozloučit,“ řekl Corneel Koster z Virgin Atlantic.

Virgin Atlantic jsou dalším dopravcem, který legendární letoun vyřazují z flotily. Nahradily je postupně Airbusy A350-1000 a Boeing 787-9. Jumba byla dlouho základem flotily, v jednu dobu jich měl dopravce 24. Poslední let se 747 proběhl letos na jaře.

Tagy 747 Boeing 747 Top Virgin Atlantic
7 komentářů