Poslední oprava skončila. Tramvaje v Praze se po 14 dnech vracejí k právnické fakultě

Oprava tramvajové tratě u Čechova mostu. Pramen: ROPIDOprava tramvajové tratě u Čechova mostu. Pramen: ROPID

Jedinou tratí, která aktuálně v Praze prochází rozsáhlou opravou, je krátký úsek v Opletalově ulici.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dokončil poslední letošní větší opravu tratě, která výrazně zasáhla do tramvajového provozu. V noci na dnešek se po dvou týdnech vrátily tramvaje na zrekonstruovaný úsek Staroměstská –⁠ Právnická fakulta –⁠ Čechův most. Oprava se mírně protáhla, původně se předpokládal návrat provozu v noci ze 17. na 18. listopadu.

Dělníci vyměnili kolejové křížení na náměstí Jana Palacha od ulice 17. listopadu a na Čechově mostě ve směru od náměstí Curieových. Zároveň nahradili staré kolejové oblouky v ulici 17. listopadu na přejezdu s Břehovou ulicí novými, obrousili vlnkovitost kolejnic a doplnili asfaltové zálivky v celém úseku. Tramvaje (především linka 17) byly odkloněny přes zastávku Malostranská.

V letošním roce šlo o poslední rozsáhlejší plánovanou opravu tramvajové tratě v Praze. Po zbytek podzimu bude DPP provádět pouze běžnou údržbu tratí či krátkodobé, noční nebo jednodenní opravy během víkendů.

Jedinou tratí, která aktuálně v Praze prochází rozsáhlou opravou, je krátký úsek v Opletalově ulici. Práce ale nemají vliv na provoz, neboť jde o obnovu dávno nepoužívaných kolejí. Tramvajové těleso by mělo být hotovo do 10. prosince, v lednu pak budou dělníci pokračovat instalací sloupů a trolejového vedení. Trať by měla být připravena k provozu v polovině února příštího roku.

Tagy dpp tramvajová výluka
19 komentářů