Poslední havarijní most zmizel. Na vytížené silnici I/38 u Boleslavi vznikl nový

Most vznikl na místě původního, který byl posledním havarijním státním mostem ve středních Čechách.

Cesta po frekventované silnici I/38 mezi dálnicemi D10 a D11 je od víkendu o něco snazší. Ředitelství silnic a dálnic po více než čtyřměsíční výstavbě uvedlo o víkendu do provozu nový most přes Jabkenický potok v Újezdu u Luštěnic nedaleko Mladé Boleslavi.

Most byl vybudován na místě původního, který byl v lednu tohoto roku hodnocen na škále stavu mostů nejhorším stupněm VII (havarijní). Šlo o poslední most v havarijním stavu na silnicích I. třídy a dálnicích ve Středočeském kraji.

Nový most na silnici I/38 v Újezdu u Luštěnic. Pramen: ŘSDPůvodní most na silnici I/38 v Újezdu u Luštěnic byl v havarijním stavu. Pramen: ŘSDStavba nového mostu na silnici I/38 v Újezdu u Luštěnic. Pramen: ŘSD

Silničáři budovali nový most od konce června, doprava v místě stavby byla vedena po provizorní silnici a přes mostní provizorium. „Uvedení mostu do provozu však neznamená konec stavebních prací. Ještě v průběhu listopadu se bude pracovat v okolí mostu a na demontáži a odstranění mostního provizoria i provizorní silnice. Tyto práce zasáhnou do plynulosti dopravy minimálně,“ doplnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martin Buček.

Most postavila společnost SaM silnice a mosty, hodnota zakázky činila 15,5 milionu bez DPH. Na polovinu listopadu je v plánu uvedení do provozu dalších dvou mostů na silnici I/38. Jde o mosty v Kolíně přes Pekelský potok a přes Polepku.

Tagy most Újezd u Luštěnic Ředitelství silnic a dálnic silnice I/38
8 komentářů