Poskytovatel sdílených aut CAR4WAY hlásí za léto rekordní tržby

Sdílený vůz Car4Way. Pramen: Louda AutoSdílený vůz Car4Way. Pramen: Louda Auto

Rekordní zájem byl podle něj také o sdílené vozy na pražském Letišti Václava Havla.

Poskytovatel sdílených aut CAR4WAY ohlásil za uplynulé léto rekordní tržby. Meziroční růst činil v průměru 72 procent, například v Brně ale tržby vzrostly téměř na dvojnásobek.

„Počet uživatelů nám meziročně vzrostl o polovinu, lákaly je hlavně jednodenní výlety po České republice nebo prodloužené víkendy v oblíbených dovolenkových destinacích v Rakousku, Chorvatsku a Itálii,“ uvedl David Pála, marketingový ředitel společnosti Louda, která je vlastníkem CAR4WAY.

Rekordní zájem byl podle něj také o sdílené vozy na pražském Letišti Václava Havla. Počet uživatelů, kteří využili sdílené auto k cestě na letiště, vzrostl o 170 procent.

„Tato čísla od největší carsharingové společnosti potvrzují celoevropský růst zájmu o sdílené automobily. V současnosti se už řadě uživatelů nevyplatí provozovat vlastní starší auto a raději využívají nové a ekologické sdílené vozy,“ doplnil předseda Asociace českého carsharingu Roman Filip.

CAR4WAY v návaznosti na rostoucí poptávku už v srpnu oznámila rozšíření a obnovu flotily. Objednala 1 600 nových vozů, které nahradí stávající automobily firmy v ulicích Prahy a Brna. Nová auta určená ke sdílení budou dodána ještě letos firmou Louda Auto, která patří jako CAR4WAY pod Louda holding.

Podle firmy jde o jeden z největších fleetových obchodů na českém trhu. Počet vozidel se značkou CAR4WAY v ulicích se tím navýší z 1 200 na 1 600.

Tagy Car4Way sdílená mobilita
20 komentářů