Porucha troleje komplikuje železniční dopravu v metropoli i na Moravě

Praha hlavní nádraží. Foto: Jan SůraPraha hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

(aktualizováno 7:45) Železniční dopravu v Praze dnes ráno zkomplikovala porucha trakčního vedení ve stanici Praha-Vršovice. Několik osobních vlaků kvůli ní

(aktualizováno 7:45) Železniční dopravu v Praze dnes ráno zkomplikovala porucha trakčního vedení ve stanici Praha-Vršovice. Několik osobních vlaků kvůli ní muselo být zcela nebo částečně odřeknuto a některé rychlíkové spoje nabírají velké zpoždění. Železničáři už sice obnovili výjezd souprav z odstavného nádraží, provoz vlaků se ale stabilizuje zřejmě až dopoledne, řekl ČTK mluvčí Českých drah Radek Joklík.  Kvůli poruše trakčního vedení byl omezen i provoz v Otrokovicích.

Problémy se týkají hlavně osobních vlaků na linkách S1, S2, S4, S7 a S9. České dráhy musely kvůli problémům souvisejícím s poruchou troleje ve Vršovicích odřeknout například jeden pár vlaků mezi Karlštejnem a Berounem. Další spoje byly zrušeny například mezi Milovicemi a Prahou nebo hlavním městem a Benešovem.

Problémy se týkají také několika rychlíků a expresů. Cestující v nich musí podle informací na webu Správy železniční dopravní cesty počítat i s více než hodinovým zpožděním. Dva dálkové spoje mají dokonce na odjezdu z pražského hlavního nádraží zpoždění přes dvě hodiny.

Problémy s trolejí ochromily podle webu Českých drah provoz na odstavném nádraží v Michli. Na tratě z něj nebylo možné vyvážet potřebné soupravy. Krátce před 06:00 se podařilo výjezd z odstavného nádraží částečně obnovit, výjezd souprav byl ale zpočátku výrazně omezený. Kolem 07:00 byl provoz podle Joklíka zcela obnoven. „Nějakou dobu ale ještě potrvá, než se podaří všechny vlaky vyvézt, takže stabilizace dopravy bude trvat několik hodin,“ dodal.

K poruše trakčního vedení došlo podle webu Českých drah i v Otrokovicích. České dráhy musely kvůli tomu zrušit ranní rychlík Slovácký expres do Prahy. Závada je již odstraněna.

 

ČTK

Tagy porucha trakčního vedení
103 komentářů