Polská PGL odstupuje od převzetí německých aerolinek Condor

Boeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas CookBoeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas Cook

Polská státní společnost PGL, která vlastní polské aerolinky LOT, se rozhodla odstoupit od dohody o převzetí německého leteckého přepravce Condor.

Polská státní společnost PGL, která vlastní polské aerolinky LOT, se rozhodla odstoupit od dohody o převzetí německého leteckého přepravce Condor. Oznámila to dnes podle agentury Reuters firma. Condor dříve patřil zkrachovalé cestovní kanceláři Thomas Cook.

Zdroje agentury Reuters obeznámené se situací již před dvěma týdny uvedly, že Německo je připraveno společnost Condor zestátnit, protože očekává kolaps dohody o převzetí firmou PGL v důsledku negativních dopadů šíření koronaviru na letecký průmysl.

Společnost PGL se v lednu dohodla, že koupí firmu Condor za zhruba 300 milionů eur (přes osm miliard Kč). „Potvrzuji, že PGL dnes informovala firmu Condor o svém odstoupení od koupi,“ uvedla mluvčí PGL v e-mailu zaslaném agentuře Reuters. „V této fázi neposkytneme žádné další informace,“ dodala.

Polská vláda dohodu o převzetí společnosti Condor označovala za doklad hospodářského rozmachu země. „Polské firmy přebírají silné zahraniční podniky,“ prohlásil v souvislosti s plánovanou transakcí polský premiér Mateusz Morawiecki.

Zadlužená společnost Thomas Cook, která patřila k nejstarším a největším cestovním kancelářím na světě, vyhlásila bankrot loni 23. září. Krach společnosti byl podle odborníků dosud největším případem úpadku cestovní kanceláře.

ČTK

Tagy Condor LOT PGL
4 komentáře