Policie obvinila řidiče kamionu, který zůstal s kamionem ve Šluknově na přejezdu

Srážka vlaku s kamionem na přejezdu ve Šluknově. Foto: HZS Ústeckého krajeSrážka vlaku s kamionem na přejezdu ve Šluknově. Foto: HZS Ústeckého kraje

Mladému řidiči hrozí až pět let vězení.

Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání řidiče kamionu, který minulý týden zůstal stát na železničním přejezdu ve Šluknově v době, kdy se spustila zvuková a světelná signalizace. Jen díky rychlé reakci strojvedoucího Českých drah nedošlo k fatální srážce.

Cizího státního příslušníka, kterému je 23 let, obvinili z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. „Mladý řidič kamionu vjel na železniční přejezd, patrně nezvládl nákladní vozidlo vytočit do ulice Sukova a návěsem kamionu zůstal stát na železničním přejezdu, na kterém se spustila zvuková a světelná signalizace zabezpečovacího zařízení,“ uvedla policie v tiskové zprávě.

V motorovém voze řady 809 cestovalo 10 osob, tři cestující byli lehce zraněni. „Vzhledem k tomu, že řidič zřejmě porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, může být soudem, v případě uznání viny, potrestán odnětím svobody až na pět let,“ uvedla policie.

Tagy nehody na přejezdech trať 083 Rumburk - Dolní Poustevna
60 komentářů