Policie nechala zastavit linky metra A a B. Kvůli podezřelému kufru kolabovala doprava v centru Prahy

Chytrý květináč Metrorost na Můstku. Foto: UCEEB ČVUTChytrý květináč Metrorost na Můstku. Foto: UCEEB ČVUT

Podezřelé zavazadlo zastavilo na hodinu dopravu v centru Prahy. Tramvaje se Václavskému náměstí vyhýbaly odklonem.

Kvůli policejním manévrům se v úterý po poledni na hodinu téměř kompletně zastavila veřejná doprava v centru Prahy. Příčinou bylo podezřelé zavazadlo na Václavském náměstí.

V současné chvíli zasahujeme na Václavském náměstí 21, kde se na chodníku nachází odložené kufry. Na místě je pyrotechnik a bude probíhat prohlídka odložených zavazadel,“ uvedla policie na síti X.

Od 13:31 nechala policie zcela zastavit provoz metra linky A a uzavřít vestibul stanice Muzeum. O deset minut později se pak zastavily vlaky i na celé lince metra B.

Následně se také zastavil provoz tramvají v úseku Nákladové nádraží Žižkov, resp. Flora – Olšanské náměstí – Hlavní nádraží – Václavské náměstí – Lazarská. Tramvajové linky 3, 5, 9, 24 a 26 byly vedeny odklonem mimo oblast Václavského náměstí.

Později se obě linky metra rozjely alespoň ve svých koncových úsecích. K plnému obnovení dopravy metra i tramvají došlo až ve 14:40.

Policie minulý víkend v Praze zpřísnila bezpečnostní opatření. Ve čtvrtek 6. června se totiž v garážích dopravního podniku na Klíčově odehrál žhářský útok. Podle informací, které pronikly na veřejnost, útočník polil benzinem autobusy v garážích, k jejich zapálení ale nedošlo. Muž z místa utekl, následně byl zadržen a nyní je ve vazbě.

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že je nejen možné, ale velmi pravděpodobné, že do případu je zapojeno Rusko. Tajné služby Česko v souvislosti s tím varují před útoky na dopravní infrastrukturu.

 

Terorista polil autobusy v garáži DPP benzinem. Požáru zabránili zaměstnanci s hasičákem

Tagy dpp metro mimořádná událost
65 komentářů