Policie nakoupí až padesát toyot do těžkého terénu, první míří k ostraze hranic

Toyota Land Cruiser. Foto: ToyotaToyota Land Cruiser. Foto: Toyota

Společnost Toyota Tsusho se stala vítězem soutěže Policejního prezidia na rámcovou smlouvu na dodávku až 50 vozidel do těžkého terénu.

Společnost Toyota Tsusho se stala vítězem soutěže Policejního prezidia na rámcovou smlouvu na dodávku až 50 vozidel do těžkého terénu. Konkrétně půjde o vozidla Toyota Land Cruiser LC 150. Policie za ně zaplatí a 69,8 milionu korun.

Vyplývá to z údajů v registru smluv a na profilu zadavatele. Doplní flotilu celkem 55 vozidel obdobného typu, konkrétně Land Rover Discovery a Toyota Land Cruiser.  „Tímto nákupem dojde převážně k rozšíření počtu tohoto druhu vozidel u Policie ČR,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia Hana Rubášová.

Podle smlouvy má dodat Toyota model ve výbavě s dieselovým motorem o obsahu 2,755 l a výkonem 130 kW. Převodovka bude automatická s terénní redukcí, vozidlo bude v takzvané policejní výbavě.

V soutěži byli ještě dealer Toyoty Louwman Motor Praha a společnost Jíša. V písemné zprávě zadavatele není uvedeno, o kolik se jednotlivé nabídky lišily. Policie se ve smlouvě nezavazuje k odběru jediného kusu, smlouva končí v listopadu 2021. Policie aktuálně chystá objednávku 28 vozidel pro cizineckou policii na ochranu vnitřních hranic. „Konkrétní služebny ještě nejsou známy. Ostatní vozidla budou z rámcové dohody čerpána dle potřeby v následujícím období,“ dodala Rubášová.

Policie na začátku roku začala soutěžit podstatně větší zakázku na dodávku až 620 vozidel do středně těžkého terénu.  Na konci února ale policie velký tendr zrušila s vysvětlením, že policie připravuje novou specifikaci lokalizačního a záznamového zařízení. Současně běží i soutěž na další tři policejní speciály do těžkého terénu.

Tagy Policie ČR Toyota Land Cruiser Toyota Tsusho
13 komentářů