Policie bude v Pardubicích v Hlaváčově ulici měřit rychlost, je snížena kvůli stavbě koridoru

Měření rychlosti, ilustrační foto. Pramen: Policie ČRMěření rychlosti, ilustrační foto. Pramen: Policie ČR

Kontrolní měření ukázalo, že devět z deseti řidičů zde rychlost překračuje o více než 40 kilometrů v hodině

Státní a městská policie začne měřit rychlost v Hlaváčově ulici v Pardubicích. Kvůli modernizaci železničního koridoru je tam dočasně snížena rychlost ze 70 na 30 kilometrů v hodině. Kontrolní měření ukázalo, že řidiči rychlost nedodržují, řekl ředitel městské policie Rostislav Hübl.

Policisté budou v nepravidelných intervalech měřit rychlost u podchodu zvaného Myší díra, který je do října zavřený, protože Správa železnic modernizuje železniční koridor. Hlaváčově ulici se v Pardubicích říká rychlodráha, je spojnicí mezi vlakovým nádražím a sídlišti Drážka a Dubina.

Chodci frekventovanou ulici přecházejí, aby se dostali na autobusovou zastávku. Přechod pro chodce tam na dočasnou dobu zřízený není.

„Pro zvýšení bezpečnosti v okolí stavby je zde policií nově schválen měřený úsek. Není účelem řidiče nachytat, ale upozornit. Kontrolní měření provedené ve čtvrtek nám totiž ukázalo, že devět z deseti řidičů zde rychlost překračuje o více jak 40 kilometrů v hodině, což je ale vystavuje riziku ztráty řidičského průkazu,“ uvedl Hübl.

ČTK

Tagy měření rychlosti pardubice
21 komentářů