Poláci zakázali výstup a nástup na peážní slezské trati, v mezinárodních vlacích musí cestující vyplnit formulář

Stanice Glucholazy. Autor: Marek Blahuš – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30538779Stanice Glucholazy. Autor: Marek Blahuš – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30538779

Ojedinělé omezení dopravy zveřejnily na svých stránkách o mimořádnostech České dráhy. U spěšných vlaků linky S15 Jeseník – Jindřichov ve

Ojedinělé omezení dopravy zveřejnily na svých stránkách o mimořádnostech České dráhy. U spěšných vlaků linky S15 Jeseník – Jindřichov ve Slezsku – Krnov není ode dneška dovolen nástup a výstup cestujících ve stanici Gluchołazy, což je polská stanice na peážní trati.

„Toto opatření je zavedeno do odvolání v souvislosti s opatřením proti šíření nemoci COVID-19 na požadavek orgánů polské státní správy,“ napsaly České dráhy. Jako termín ukončení mimořádnosti je uveden 15. březen, dráhy jej ale budou aktualizovat. Podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka dráhy zatím nemají informace, že by se měly vbrzku omezit i další vlakové spoje mezi Českou republikou a Polskem. Jízdenky do Gluchołaz lze u Českých drah stále koupit.

Jde o první takové omezení českého vlaku kvůli koronavirové nákaze. V mnohem větším měřítku už podobné zásahy státní správy do železničního provozu znají cestující ze zahraničí. Rakousko dnes zastavilo veškerý provoz osobních vlaků přes hranice s Itálií. Nákladní vlaky jezdit mohou.

Cestující do Polska musí počítat s tím, že při cestě mezinárodním vlakem musí nově vyplnit i speciální formulář  s osobními údaji.

https://www.facebook.com/gwtrainregio/photos/a.178561582339547/1231642050364823

Tagy České dráhy Glucholazy výluka
38 komentářů