Poláci vrátili SORu nové autobusy, český výrobce dodal jiné, než chtěli

Autobus SOR CN12. Foto: SOR LibchavyAutobus SOR CN12. Foto: SOR Libchavy

Česká společnost SOR Libchavy přišla o dodávku sedmi autobusů pro polského městského dopravce PKS Nysa. Do Polska dodala omylem jinak

Česká společnost SOR Libchavy přišla o dodávku sedmi autobusů pro polského městského dopravce PKS Nysa. Do Polska dodala omylem jinak vybavené autobusy, než zákazník požadoval. O odstoupení od smlouvy informoval jako první server Nowa Trybuna Opolska.

Zakázku pro tamějšího dopravce PKS Nysa získal SOR loni v létě, měl dodat celkem sedm autobusů CN12 a jeden elektrobus. Po převzetí prvních tří autobusů se ale ukázalo, že nesplňují podmínky tendru. „Autobusy nesplňují technické podmínky stanovené ve výběrovém řízení a byly vráceny dodavateli,“ řekl Andrzej Kruczkiewicz, starosta města Nysa. Šlo například o výkon motoru nebo vybavení pro zdravotně postižené.

Za nové autobusy měl dopravce zaplatit téměř 8 milionů zlotých, nákup měl být financován z evropských zdrojů. PKS vypíše novou soutěž, SOR dostal ještě smluvní pokutu.

Společnost SOR Libchavy problém s dodávkou potvrdila, podle obchodního ředitele Filipa Murgaše jde o problém se smlouvou na naftové autobusy, smlouva na dodávku jednoho elektrobusu je bez problémů. „Při přejímce dieselových vozidel bylo zjištěno, že dieselová vozidla v některých technických parametrech plně neodpovídají specifikaci zadavatele, z tohoto důvodu zadavatel vozidla nepřevzal,“ řekl Murgaš.

Tagy PKS Nysa SOR Libchavy Top
19 komentářů