Poláci spojili rychlostní silnicí Poznaň a Vratislav, otevřeli 50 kilometrů najednou

Rychlostní silnice S5. Pramen: Budimex/Nový úsek rychlostní silnice S5. Pramen: GENERALNA DYREKCJA DRÓG KRAJOWYCH I AUTOSTRADRychlostní silnice S5. Pramen: Budimex/Nový úsek rychlostní silnice S5. Pramen: GENERALNA DYREKCJA DRÓG KRAJOWYCH I AUTOSTRAD

Polští motoristé se dočkali významného rozšíření sítě rychlostních silnic, když tamní ministerstvo infrastruktury 14. prosince uvedlo do provozu přes 50

Polští motoristé se dočkali významného rozšíření sítě rychlostních silnic, když tamní ministerstvo infrastruktury 14. prosince uvedlo do provozu přes 50 nových kilometrů silnice S5 na jih od Poznaně.

Definitivně tak byla čtyřpruhovou komunikací propojena města Poznaň a Vratislav. Ministerstvo to uvedlo v tiskové zprávě. List Gazeta Wyborcza současně upozornil, že stavba měla být původně hotova už v roce 2012 pro evropský fotbalový šampionát.

Nový úsek rychlostní silnice S5. Pramen: GENERALNA DYREKCJA DRÓG KRAJOWYCH I AUTOSTRAD

Nový úsek rychlostní silnice S5. Pramen: GENERALNA DYREKCJA DRÓG KRAJOWYCH I AUTOSTRAD

„Díky tomu bude zhruba 160 kilometrů dlouhá cesta mezi hlavními městy Velkopolského a Dolnoslezského vojvodství výrazně rychlejší a pohodlnější,“ uvedl ministr infrastruktury Andrzej Adamczyk. Doba jízdy by se podle něj měla zkrátit na hodinu a půl.

Dálniční spojení Vratislavi a Poznaně může pomoci i českým řidičům, především těm z Moravskoslezského kraje, kteří při cestě do Polska či severního Německa využívají dálnici A4. Díky dokončené S5 mohou snadněji využít i A2 směrem na Berlín.

Tagy Polsko rychlostní silnice S5
75 komentářů