Pohořelická křižovatka otevírá už dnes, stavaři ji stihli dokončit před víkendem

Výstavba silnice u Pohořelic. Foto: Informační centrum NapajedlaVýstavba silnice u Pohořelic. Foto: Informační centrum Napajedla

Řidiči na Zlínsku budou mít o tři dny dříve k dispozici křižovatku silnic III/4973 a III/4974 na jihovýchodě Otrokovic. Lidé

Řidiči na Zlínsku budou mít o tři dny dříve k dispozici křižovatku silnic III/4973 a III/4974 na jihovýchodě Otrokovic. Lidé z Pohořelic a Napajedel tak budou mít lepší přístup k ostatním silnicím. K otevření dochází dnes odpoledne, původní termín byl až v pondělí. Pro uzavírku ulice Dr. Beneše v Napajedlích platí termín 2. 11.

V tiskové zprávě to oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) „Důvodem pětiměsíční uzavírky pohořelické křižovatky byla výstavba dálničního nadjezdu SO201 nad budovaným jižním obchvatem Otrokovic, který je nyní ve fázi dokončovacích prací a terénních úprav,“ sdělil zástupce správce stavby ŘSD Zlín Pavel Dvořák.

Současná odbočka z ulice Dr. Beneše v Napajedlích na silnici I/55 zůstane od 2. 11. trvale uzavřena. Po dokončení stavby jihovýchodního obchvatu Otrokovic v roce 2021 budou řidiči využívat nově zbudovanou rampu na dálnici D55 z ulice Dr. Beneše, kterou se napojí jak na dálniční obchvat, tak na silnici I/55. Sjezd na komunikaci I/55 bude v podobě kruhového objezdu vybudován na úrovni čerpací stanice OMV. Do té doby budou motoristé mířící do severní části Napajedel jezdit po komunikaci III/4973.

Mapa omezení u Otrokovic. Foto: ŘSD

Mapa omezení u Otrokovic. Foto: ŘSD

Obchvat Otrokovic bude hotový příští rok

Do konce roku budeme ještě v rámci stavby jihovýchodního obchvatu Otrokovic provádět pokládku konstrukčních vrstev dálnice, dokončíme opěrnou zeď v prostoru styku ulice Dr. Beneše a I/55 a budeme pokračovat v realizaci výstavby dálničních mostů,“ doplnil Dvořák.

V minulém textu o chystaném otevření křižovatky někteří čtenáři v diskuzi tvrdili, že křižovatka byla uzavřená mnohem déle. „Celkově byla pohořelická křižovatka uzavřena v půlce června 2020. Pravdou je, že v červnu šlo o úplnou uzavírku, v rámci které motoristé 5 měsíců neprojeli do Napajedel, Pohořelic ani Kvítkovic. Komunikace do Pohořelic a Napajedel nebyly kvůli stavbě obchvatu Otrokovic průjezdné již delší dobu, do Kvítkovic se však motoristé dostali do půlky června bez omezení,“ dodala mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic, další část dálnice D55, byla zahájena na začátku října 2018. Obchvat je dlouhý 3,1 kilometru. Po dokončení prací v roce 2021 bude veškerá tranzitní doprava ve směru Přerov – Uherské Hradiště odkloněna po obchvatu. Náklady na celou stavbu, pomineme-li přípravu, přesáhnou částku 710 milionů korun bez DPH.

Tagy D55 Napajedla Obchvat Otrokovic Pohořelická křižovatka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Zlínský kraj
10 komentářů