dkv-spojujeme

Podepsáno: Stavební firmu Alpine Bau převezme rakouská skupina Porr

Sídlo skupiny Porr ve Vídni. Autor: PorrSídlo skupiny Porr ve Vídni. Autor: Porr

Zřejmě největší akvizice na českém stavebním trhu za posledních deset let je podepsána. Rakouský koncern Porr převezme podíly v tuzemské

Zřejmě největší akvizice na českém stavebním trhu za posledních deset let je podepsána. Rakouský koncern Porr převezme podíly v tuzemské společnosti Alpine Bau CZ od holdingu PSJ. Kupní cena činí 12 milionů eur, tedy zhruba 300 milionů korun.

„Touto akvizicí posílíme naši pozici na českém trhu a dosáhneme jí, především v oblasti silničních staveb, důležitých strategických výhod,“ uvedl generální ředitel skupiny Porr Karl-Heinz Strauss. Hodnotu Alpine Bau CZ vidí představenstvo Porru především v obalovnách asfaltových směsí; celkem jich česká společnost vlastní nebo spoluvlastní sedm. Firma má v tuzemsku zázemí především na Moravě, působí i na Slovensku a v Rakousku.

Akciová společnost Alpine Bau CZ vznikla v roce 2014, když ji jako část závodu odkoupil holding PSJ po krachu rakouské matky Alpine Bau. Skupinu PSJ ovládá čtveřice podnikatelů v čele s Františkem Vaculíkem.

Alpine Bau CZ dosáhla loni tržeb přibližně 100 milionů eur, má kolem 450 zaměstnanců. Holding PSJ se potýká s finančními problémy a prodej Alpine Bau označuje za jeden z kroků k ozdravení skupiny. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Porr pak zařadí Alpine Bau CZ pod svou českou dceru.

Tagy Alpine Bau CZ Porr PSJ
Žádné komentáře