Podepsáno: Alstom dodá do Grazu 15 nových tramvají Flexity

Tramvaj Alstom Flexity. Foto: Graz.atTramvaj Alstom Flexity. Foto: Graz.at

Dodávka nových vozidel začne na konci příštího roku.

Po více než osmi měsících od vyhlášení vítěze získala společnost Alstom zakázku na dodávku 15 nových tramvají Flexity do štýrské metropole Graz (Štýrský Hradec).

Podpis smlouvy oznámilo město na svých stránkách. Nové tramvaje mají vyjet poprvé v roce 2025.

„Pořízení tramvají je jedním z největších projektů města Graz v posledních desetiletích. V zájmu budoucnosti města Graz bude do tramvají investováno kolem 68 milionů eur a další dvouciferná milionová částka do související infrastruktury. Město Graz tímto krokem investuje do budoucnosti veřejné dopravy celkem kolem 100 milionů eur,“ uvedl radní pro finance a investice Manfred Eber. Kromě úpravy tratí dojde k i proměně vozovny Eggenberg. Graz Linien má v současnosti ve svém vozovém parku 85 tramvají. Nové tramvaje budou podle kapacity zatím největší.

Nákup souvisí s rozšířením linek 1 a 5 a plánovanou linkou číslo 8. Dosud má Graz sedm tramvajových linek. Nové tramvaje budou 33,81 metru dlouhé, kapacita bude 200 osob, z toho 60 sedících.

Graz bude dalším rakouským městem s tramvajemi Flexity původně vyvinutými Bombardierem. V minulosti je koupily dopravní podniky ve Vídni, Linci a Innsbrucku. Tramvaje se mají vyrábět ve Vídni. Výběru předcházelo testování tramvají v Grazu, kromě Alstomu vozidlo poskytl i Siemens.

Tagy alstom Alstom Flexity Graz Graz Linien
8 komentářů