Počet prodaných vectronů se blíží tisícovce. Dalších 25 objednalo švýcarské BLS Cargo

Lokomotivy Vectron švýcarské společnosti BLS Cargo. Pramen. SiemensLokomotivy Vectron švýcarské společnosti BLS Cargo. Pramen. Siemens

Švýcarská železniční nákladní společnost BLS Cargo objednala od společnosti Siemens Mobility dalších 25 lokomotiv Vectron MS. Lokomotivy budou jezdit v

Švýcarská železniční nákladní společnost BLS Cargo objednala od společnosti Siemens Mobility dalších 25 lokomotiv Vectron MS. Lokomotivy budou jezdit v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Nizozemsku a Belgii, oznámil výrobce v tiskové zprávě.

Dodávka lokomotiv bude probíhat v několika fázích od konce roku 2020 do roku 2025. Díky této objednávce se současná flotila vectronů provozovaná společností BLS Cargo rozšíří na 40 vozidel. Prvních 15 lokomotiv objednalo BLS Cargo v roce 2015.

„S novými lokomotivami se nám otevírá belgický trh a zároveň můžeme naši produkci ještě lépe a těsněji propojit s belgickou dceřinou společností Crossrail,“ uvedl generální ředitel BLS Cargo Dirk Stahl.

Lokomotivy objednané společností BLS Cargo disponují maximálním výkonem 6,4 MW, dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h a jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači i jednotným evropským zabezpečovačem ETCS.

Siemens už prodal více než 950 vectronů celkem 47 zákazníkům. Lokomotivy jsou certifikovány pro provoz v Rakousku, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Finsku, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku.

Tagy BLS Cargo lokomotivy Siemens Mobility Vectron
65 komentářů