Počet pravidelných letů: 0. Z Ruzyně dnes neodstartuje žádná linka. Letiště ale udrželo rating

Přistání na dráhu 06/24. Foto: Letiště PrahaPřistání na dráhu 06/24. Foto: Letiště Praha

Poprvé od vypuknutí pandemie koronaviru nastala na Letišti Václava Havla situace, kdy se nedá z Prahy odletět žádnou pravidelnou linkou.

Poprvé od vypuknutí pandemie koronaviru nastala na Letišti Václava Havla situace, kdy se nedá z Prahy odletět žádnou pravidelnou linkou.

Vyplývá to ze zveřejněných informací na stránkách Letiště Praha. Na tabuli odletů je dnes oficiálně jen let do Šanghaje, šlo ale o let bez cestujících a návrat letadla, které přivezlo z Číny další zdravotnický materiál. V příletech je plánován jen repatriační let z Chicaga se Smartwings.

Nulový provoz na pravidelných linkách by měl vydržet jen jeden den. Dosud v Praze v posledních dnech létaly alespoň tři aerolinky: British Airways do Londýna, Qatar Airways do Dauhá a Belavia do Minsku. První ale spojení do Londýna podle rezervačního systému přerušila do 14. dubna. Ve čtvrtek by se měla v Praze objevit letadla Qatar Airways i Belavie.

I přes kritickou situaci posledních dní v letecké dopravě agentura Moody’s Investors Service potvrdila hodnocení úvěrové spolehlivosti Letiště Praha na známce Aa3. Moody’s tak nadále považuje dlouhodobý dluh firmy za velmi kvalitní. Výhled zůstává stabilní, což znamená, že agentura v nejbližší době neplánuje rating měnit. Vyplývá to z prohlášení, které firma ČTK zaslala. Moody’s očekává v Praze pokles počtu cestujících nejméně o 30 %.

Tagy letiště praha omezení letů kvůli koronaviru
45 komentářů