Po více než dni opět jezdí vlaky na koridoru, trať je po vykolejené Regionově opravená

Vykolejená Regionova u stanice Lázně Kynžvart. Pramen: Drážní inspekceVykolejená Regionova u stanice Lázně Kynžvart. Pramen: Drážní inspekce

Provoz vlaků na koridoru mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi je již plně obnoven. Správa železnic dokončila nezbytné opravy tratě po

Provoz vlaků na koridoru mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi je již plně obnoven. Správa železnic dokončila nezbytné opravy tratě po včerejším vykolejení jednotky Regionova Českých drah u stanice Lázně Kynžvart.

Provoz byl obnoven ve 20:40, uvádí stránky ČD mimořádnosti. K návratu vlaku na koleje došlo už dnes dopoledne, technici Správy železnic ale museli ještě opravit poškozenou trať. Podle mluvčího Správy železnic Marka Illiaše se kromě poškozených výhybek i pražců muselo opravit i trakční vedení.

Provoz na trati byl zastaven včera odpoledne, kdy osobní vlak projel návěstí Stůj a při nedovolené jízdě vykolejil. Vjel do cesty pendolinu z Františkových Lázní, to ale stihlo včas zastavit. Škody na vlaku jsou předběžně odhadnuty na dva miliony korun. Celkové škody zatím činí 5,5 milionu korun.

V osobním vlaku jelo pět cestujících, několik osob se lehce zranilo. Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy policie, která nehodu vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení, zadržela jednoho člověka. Dnes odpoledne zadrženého propustila.

Tagy České dráhy Správa železnic vykolejení vlaku
15 komentářů