Po Libereckém kraji začíná jezdit jednotka Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí

Jednotka Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Matyáš GálJednotka Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Matyáš Gál

Vlak láká na projekt, který představuje tradici sklářských, bižuterních a šperkařských firem v kraji.

Na kolejích v Libereckém kraji začíná od dnešního dne jezdit jednotka Siemens Desiro v novém reklamním polepu, která láká návštěvníky do takzvaného Křišťálového údolí. Jezdit bude na tratích, kde provoz zajišťuje dopravce Arriva vlaky.

Ke slavnostnímu křtu došlo dnes v Železném Brodě den před akcí Skleněné městečko. Železný Brod je jedním z měst, který je do projektu připomínající tradici sklářského, bižuterního a šperkařského průmyslu.

Hledáme nejrůznější formy propagace Křišťálového údolí a vlak rozhodně upoutá pozornost. Ztvárnění sklářského tématu na vlaku je nadčasové a věřím, že se cestujícím, i těm, kteří vlak třeba jen uvidí, bude líbit a přiláká další návštěvníky sklářských, šperkařských a bižuterních firem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

„Jsme rádi, že jsme se stali partnerem Křišťálového údolí a náš vlak tak může zajímavým způsobem připomínat zručnost a jedinečnost českých sklářů,“ dodal Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy. Arriva s jednotkami Desiro obsluhuje linky L3 z Liberce do Lomnice nad Popelkou a L31 z Železného Brodu do Tanvaldu.

Jednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyJednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyJednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyJednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyJednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyInteriér jednotky Siemens Desiro s reklamou na Křišťálové údolí Foto: ArrivaInteriér jednotky Siemens Desiro s reklamou na Křišťálové údolí Foto: ArrivaJednotky Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Arriva vlakyJednotka Siemens Desiro v polepu Křišťálového údolí. Foto: Matyáš Gál
Tagy Arriva vlaky Křišťálové údolí Liberecký kraj Siemens Desiro
64 komentářů