Po kanadské železnici začnou jezdit nové soupravy od Siemensu, Via Rail představil první z 32 objednaných

Nová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaNová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail Canada

Kanadský státní dopravce si objednal 32 souprav, nasadí je do provozu v závěru příštího roku.

Kanadský státní železniční dopravce Via Rail Canada představil první z nových souprav od Siemensu, které nasadí na trase mezi Torontem a Montrealem. Siemens kanadským železnicím dodá celkem 32 těchto souprav.

Dopravce si od nových obousměrných souprav slibuje výrazné zvýšení komfortu pro cestující na hlavním kanadském koridoru Québec City –⁠ Windsor. Siemens zakázku získal v prosinci 2018. Hodnota je 989 milionů kanadských dolarů (zhruba 17,4 miliardy korun).

Soupravy táhne či sune lokomotiva Siemens Charger, diesel-elektrická lokomotiva úspěšná hlavně na severoamerickém trhu. Podle výrobce proti stávajícím lokomotivám představují úsporu emisí až o 80 %.

V Kanadě začíná nyní zkušební provoz těchto vlaků, cestující v pravidelném provozu mohou počítat s využitím souprav až ke konci příštího roku. Na hlavním kanadském koridoru ročně cestuje kolem pěti milionů cestujících. Každá ze šestivozových souprav má mít kapacitu 300 cestujících.

Detailně jsou nové soupravy popsány na stránkách dopravce.

Nová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaNová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaNová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaNová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaNová souprava od Siemens pro provoz v Kanadě. Foto: Via Rail CanadaVizualizace interiéru nových souprav pro Via Rail. Foto: Via RailVizualizace interiéru nových souprav pro Via Rail. Foto: Via RailVizualizace interiéru nových souprav pro Via Rail. Foto: Via RailVizualizace interiéru nových souprav pro Via Rail. Foto: Via Rail

Tagy Kanada siemens Via Rail Canada
43 komentářů