Po hřebenech Krušných hor znovu až do Cranzahlu. Němci objednali protažení spoje z Vejprt

Nádraží Cranzahl. Von Harke - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11776112Nádraží Cranzahl. Von Harke - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11776112

Saský objednavatel dopravy Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS) přinesl tento týden dobrou zprávu příznivcům krušnohorské železnice. Na svých stránkách oznámil, že pro

Saský objednavatel dopravy Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS) přinesl tento týden dobrou zprávu příznivcům krušnohorské železnice. Na svých stránkách oznámil, že pro letošek objednal sezonní spoje z Vejprt přes Bärenstein do Cranzahlu.

V letní sezoně tak bude i letos fungovat přímé spojení Chomutov – Cranzahl, které dosud v jízdním řádu na rok 2020 nebylo. Jako konečná jsou uvedeny Vejprty. Konkrétně budou vlaky jezdit od 25. dubna do 28. září v sobotu, neděli a 1. května. Půjde o tři páry vlaků.

Cestující přitom na krušnohorské hřebenovce čeká jedna změna. Letos poprvé ji bude zajišťovat společnost Die Länderbahn CZ, u které vlaky (jako turistickou linku T7) objednal Ústecký kraj. Dosud zde jezdily České dráhy. Na německé straně hranice bude česká firma fungovat jako subdodavatel tamní Erzgebirgsbahn (dcera DB Regio).

Podle Michala Bartáka z Die Länderbahn jde o aktivitu z německé strany. „Jednání probíhají, řešíme smlouvu a financování. Rozhodně bychom rádi letos jezdili,“ řekl Barták.

Jak doplnil na svých stránkách VMS, protažení spojů z Vejprt do Cranzahlu umožní s jedním přestupem tamtéž cestujícím dojet až do Saské Kamenice (Chemnitz). VMS dodal, že za objednávku přeshraničního provozu zaplatí 25 tisíc eur (cca 625 tisíc korun).

Tagy Die Länderbahn CZ Sasko trať Chomutov - Vejprty - Cranzahl
24 komentářů