Po Brazílii a Chile chystá Flix zelenou expanzi do Mexika

Autobus FlixBusu, ilustrační foto. Pramen: FlixBusAutobus FlixBusu, ilustrační foto. Pramen: FlixBus

Mexiko představuje pro Flix druhou velkou expanzi v krátké době.

Společnost Flix, která organizuje autobusovou dopravu pod značkou FlixBus, plánuje v první polovině příštího roku zahájit provoz v Mexiku. Po Chile a Brazílii půjde o třetí latinskoamerickou zemi, kde budou zelené autobusy FlixBus k vidění. Podle Flixu je Mexiko třetím největším autobusovým trhem světa.

„Mexiko se svou rozsáhlou kulturou cestování autobusem představuje pro společnost Flix významnou příležitost, jak nabídnout svou technologicky orientovanou nabídku cestování milionům nových zákazníků. Mexický trh autobusové dopravy má podle odhadů společnosti Flix hodnotu šest až osm miliard eur,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Mexiko představuje pro Flix druhou velkou expanzi v krátké době. Počátkem letošního roku vstoupil Flix do Indie, kde začal zajišťovat autobusové linky nejprve na severu v Dillí, v září pak rozšířil působnost na jih k Bengalúru. Síť Flixu nyní v Indii pokrývá 101 měst a 215 zastávek.

Flix vykázal loni tržby ve výši dvou miliard eur (meziročně +31 procent), přepravil 81 milionů cestujících. Letos v červenci získal významnou investici od společností EQT Future a Kühne Holding, které nyní drží 35% menšinový podíl ve společnosti. Právě tato investice má mimo jiné umožnit expanzi do Mexika.

Tagy Flix FlixBus Mexiko
11 komentářů