PMDP se vracejí do regionální autobusové dopravy. Nová linka spojí Třemošnou a Zruč-Senec

Solaris Urbino 18 v barvách Plzeňských městských dopravních podniků. Foto: PMDPSolaris Urbino 18 v barvách Plzeňských městských dopravních podniků. Foto: PMDP

Nová linka má usnadnit spojení sousedních obcí, mezi kterými dosud jezdí jen dva přímé autobusy denně.

Do sítě linek Plzeňských městských dopravních podniků se od 1. září zařadí nová autobusová linka, která je svým charakterem spíše regionálním spojem. Důvodem jejího zavedení jsou požadavky obce Zruč-Senec a města Třemošná.

Linka 58 povede po trase Bolevec – Třemošná – Zruč-Senec – Bílá Hora. Umožní tak především rychlé přímé spojení Třemošné a Zruč-Sence, které prakticky neexistuje. „Lidé jezdí do Třemošné na úřady, k lékaři nebo do supermarketu. Jezdí jen dva přímé autobusy denně,“ vysvětlil starosta obce Zruč-Senec Miroslav Král. Proto se obec podle něj rozhodla využít tuto nabídku na vznik nové tangenciální linky v okrese Plzeň-sever.

Zatímco přímý autobus zvládne jízdu za sedm minut, pokud se lidé chtějí vydat jindy, než jedou dva autobusy denně, musí přes Plzeň a na cestě stráví i přes hodinu.
Linka bude v provozu v pracovních dnech v období od 6:40 do 14:20. Prozatím bude v provozu ve zkušebním režimu do 12. 12. 2021, který bude následně vyhodnocen a bude rozhodnuto o pokračování či zastavení provozu linky.

V rámci zavedení linky 58 dochází k úpravě provozů linek 20 a 34. U linky 20 budou zrušeny stávající spoje v pracovních dnech vedené do Zruče-Sence a zpět v dopoledních a poledních hodinách, které budou nyní nahrazeny spoji linky 58. U linky 34 bude zrušen jediný spoj v pracovních dnech vedený z Třemošné, který bude rovněž nahrazen spojem linky 58. V zastávce Bílá Hora budou na sebe spoje linek 20 a 58 navazovat. V případě zpoždění přípojů budou odjezdy následných spojů pozdrženy dle provozních možností.

Jízdní řád je k dispozici zde:

Mapa nové linky 58. Foto: PMDP

Mapa nové linky 58. Foto: PMDP

Tagy Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Třemošná Zruč-Senec
19 komentářů