Plzeňský kraj se dohodl na nové jízdence pro cesty i v části Bavorska.

Nové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhy

Jízdenka má v Bavorsku platit v zemských okresech Cham a Regen.

Plzeňský kraj od 15. května prohloubí tarifní integraci s částí Bavorska, konkrétně Horní Falcí a Dolním Bavorskem. Na jednu jízdenku bude možné cestovat jak v Plzeňském kraji, tak za hranicemi.

Kraj zatím zveřejnil jen ceník, přesná územní platnost v Bavorsku zatím úplně jasná není. Má jít o uznávání dokladů v okresech Regen a Cham.

Jde o pilotní projekt, který je připraven na období od 15. května do 31. prosince na vybraných autobusových linkách a také od 1. července minimálně do 30. září ve vlacích s tím, že následně si obě strany zájem o projekt na podporu turismu vyhodnotí.

Plán je takový, že na vybraných linkách a spojích budou uznávány konkrétní jízdní doklady. „V případě českých cestujících půjde o jednodenní přestupní jízdenku nazvanou Turista Plzeňskem a Bavorskem, díky které se lidé nebo skupiny budou moci prakticky volně pohybovat po Plzeňském kraji a příhraniční části Bavorska. Zakoupit ji bude možné standardně jako jakoukoli jinou jízdenku v našich autobusech nebo vybraných vlacích,“ upřesnil fungování v praxi náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Pro jednotlivce by zmíněná celodenní jízdenka stála 240 Kč, pro skupinu 360 Kč. Pro cestování vlaky v pohraničí v Bavorsku lze aktuálně využívat i jízdenku Německo+ z nabídky Českých drah.

Tagy Bavorsko Plzeňský kraj přeshraniční jízdenka
28 komentářů