Plzeňský kraj otevřel novou silnici, zjednoduší cestu na D5 ze Stříbra

Nová přeložka silnice II/230 u Stříbra. Foto: SÚS PKNová přeložka silnice II/230 u Stříbra. Foto: SÚS PK

Cesta mezi Stříbrem a dálnicí D5 je od včerejšího večera rychlejší a bezpečnější. Plzeňský kraj otevřel první část přeložky silnice

Cesta mezi Stříbrem a dálnicí D5 je od včerejšího večera rychlejší a bezpečnější. Plzeňský kraj otevřel první část přeložky silnice II/230. Stavba trvala rok, vyšla na 79 milionů korun bez DPH.

O otevření informovala na svých stránkách Správa a údržba silnic Plzeňského kraje. Nový úsek je dlouhý 1,341 kilometru. Jde zatím o první etapu. Důvodem stavby je především trvalý nárůst dopravy v této oblasti a zvýšení bezpečnosti.

Kromě úseku do lesní oblasti Jirná došlo v rámci akce ke stavbě retenční nádrže, úpravě napojení stávajících úseků silnice ll/605 a původní silnice ll/230 na přeložku silnice ll/230 ve formě dvou stykových křižovatek. Součástí stavby byla také výstavba odvodňovacího systému silnice, výsadba zeleně, rekultivace části staré silnice a zhotovení nového svislého a vodorovného dopravního značení.

Stavbu provedla společnost Berger Bohemia, silnice je z velké části financována z Integrovaného regionálního operačního programu. Jde zatím o první etapu, další části napojení na D5 se aktuálně projektují. Více informací o celém projektu je na stránkách SÚS PK.

Nová přeložka silnice II/230 u Stříbra. Foto: SÚS PKMapa nové přeložky silnice II/230 u Stříbra. Foto: SÚS PKMapa nové přeložky silnice II/230 u Stříbra. Foto: SÚS PK
Tagy D5 II/230 Plzeňský kraj Stříbro
29 komentářů