Plzeň přebrala dvojici nových trolejbusů, vyrazily do provozu

Nový trolejbus Škoda 27 Tr Solaris NEW. Foto: PMDPNový trolejbus Škoda 27 Tr Solaris NEW. Foto: PMDP

Plzeň pokračuje v obnově vozového parku trolejbusů, má ještě opci na nákup dalších trolejbusů.

Na konci minulého týdne přebraly Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) další dvojici nových kloubových trolejbusů s trakčními bateriemi. Došlo tak k završení dodávek na základě využité opce ke smlouvě.

Dopravce zařazení nových vozidel oznámil na sociálních sítích spolu s informací, že poslední dva dodané kusy hned vyrazily na zkušební jízdy. „Všechny vozy jsou od tohoto týdne v provozu s cestujícími a jsou nasazovány na linky 15, 16 a 17,“ uvedl René Vávro, mluvčí PMDP.

Pořizovací cena obou trolejbusů vyšla dopravce dohromady na 34 milionů korun. Cena jednoho kusu se pak pohybuje okolo 17 milionů. Kapacita 18metrových trolejbusů je 165 cestujících a maximální rychlost stroje je 65 kilometrů za hodinu. Čtvrtou generaci trolejbusu typu Škoda 27 Tr Solaris NEW využívají pak kromě Plzně také v Českých Budějovicích, Ústí nad Labem nebo Žilině.

S modernizací trolejbusového parku začali v Plzni v letech 2016 a 2018. Tehdy PMDP uzavřel rámcové dohody, na jejichž základu teď vypisuje kupní smlouvy. Pro plné využití opce zbývá objednat ještě pět vozidel, smlouva platí do konce roku 2023. Podrobněji jsme o modernizaci trolejbusů PMDP psali zde.

Tagy Plzeň Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Škoda 27 Tr Škoda 27 Tr Solaris NEW
2 komentáře