Plzeň nakoupí šest dalších trolejbusů, krátké i kloubové. PMDP využily opci se Škodou Electric

Trolejbus Škoda 27 Tr v barvách Plzeňských městských dopravních podniků. Foto: PMDPTrolejbus Škoda 27 Tr v barvách Plzeňských městských dopravních podniků. Foto: PMDP

Dvanáctimetrové trolejbusy budou v Plzni do konce listopadu, delší do konce února.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) využily opci ze dvou smluv se Škodou Electric a rozšíří svoji flotilu o šest dalších trolejbusů.

Půjde konkrétně o čtyři trolejbusy Škoda 26 Tr a dva kloubové 27 Tr. Vyplývá to z údajů v registru smluv. Celková hodnota objednávky je 83 milionů korun.

V obou případech jde o kupní smlouvy uzavřené na základě větších rámcových smluv z let 2016 a 2018. Cena jednoho osmnáctimetrového trolejbusu 27 Tr s parciálním pohonem (možnost jízdy na baterie) vychází na 17 milionů korun bez DPH, cena dvanáctimetrového trolejbusu 26 Tr s bateriemi na 12,37 milionu korun.

PMDP v roce 2016 objednaly dodávku až 33 dvanáctimetrových trolejbusů. S využití poslední opce jich zatím bude objednáno celkem 28, poslední čtyři byly zařazeny do flotily PMDP loni v březnu. Poslední dvě dodávky jsou už v novém designu odpovídající karoserii Solaris Trollino čtvrté generace. Další čtyři nové trolejbusy mají být dodány do konce listopadu letošního roku. Pro plné využití opce zbývá využít ještě pět vozidel, smlouva platí do konce roku 2023.

V případě dlouhých trolejbusů 27 Tr jich mají PMDP možnost koupit celkem 17, osm už bylo dodáno. Poslední dva objednané mají v Plzni začít jezdit do února příštího roku.

Tagy Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Škoda 26 Tr Škoda 27 Tr Škoda Electric Top
10 komentářů