Plzeň má první novou tramvaj EVO 2, nasadí ji na linku 1

Nová tramvaj EVO 2 pro provoz v Plzni. Foto: Plzeňské městské dopravní podnikyNová tramvaj EVO 2 pro provoz v Plzni. Foto: Plzeňské městské dopravní podniky

Do Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) dorazila první nová tramvaj EVO 2 od Krnovských opraven a strojíren. Celkem jich bude

Do Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) dorazila první nová tramvaj EVO 2 od Krnovských opraven a strojíren. Celkem jich bude jezdit po městě nejméně devět, dopravní podniky mohou využít i opci na dalších 7 kusů.

O dodávce první tramvaje informovaly PMDP na svém facebookovém profilu bez dalších podrobností. Do provozu s cestujícími by se měla dostat během měsíce, až dojde k zaškolení řidičů.

Tramvaj ještě není přebrána od výrobce, probíhá dolaďování systémů a její zprovoznění. Harmonogram dalších dodávek bude znám až po uvedení této tramvaje do provozu. Vzhledem k tomu, že tyto tramvaje budou nahrazovat tramvaje Astra, nejčastěji se s ní budou cestující potkávat na lince č. 1,“ uvedl mluvčí PMDP René Vávro.

https://www.facebook.com/mhdplzen/posts/2781407195209099

Plzeň bude teprve druhým městem, kde tramvaje EVO 2 bude jezdit. Od roku 2012 jezdí prototyp v Liberci, nově by se stejná tramvaj měla objevit také v Mostě a Brně. I když je tramvaj oficiálně nízkopodlažní, většina sedadel není zcela bezbariérově přístupná, jsou na podestě.

Krnovské opravny a strojírny byly jediným zájemcem v soutěži, kterou v Plzni uzavřeli na podzim roku 2017. Původně odhadovaná cena byla 504 milionů korun, nakonec by měly PMDP za všechny (včetně opce) zaplatit 524 milionů korun.

Tagy EVO2 Krnovské opravny a strojírny Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Top
17 komentářů