Plavební správa otevřela komory na Labi rekreační plavbě, horní Vltava dál stojí

Plavba po Vltavě pod Českými Budějovicemi. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPlavba po Vltavě pod Českými Budějovicemi. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Sezona rekreační plavby se zpožděním a navzdory koronaviru přece jen začala. Alespoň částečně. Státní plavební správa (SPS) počínaje pátkem rozvolnila

Sezona rekreační plavby se zpožděním a navzdory koronaviru přece jen začala. Alespoň částečně. Státní plavební správa (SPS) počínaje pátkem rozvolnila svá předchozí opatření a umožnila malým rekreačním plavidlům proplutí zdymadly na Labi a dolní Vltavě.

Dosud mohly proplouvat jen nákladní lodě a velké osobní lodě bez cestujících. Čas pro rekreační a sportovní lodě je ale omezen, proplout komorou mohou na Labi jen mezi 6:00 a 14:00. Na Vltavě je to déle, přesné časy a kontakty zveřejnila plavební správa ve své informaci číslo 23/2020.

Smůlu ovšem mají i nadále rekreační plavci, kteří využívají horní Vltavu od Českých Budějovic po Štěchovice. Tamní komory jim zůstávají i nadále zavřené, a to až do konce dubna. Podle šéfky SPS Kláry Němcové začne proplavování na horní Vltavě až 1. května. „Dáváme dohromady poměrně dlouhou vodní cestu a se dvěma povodími. A každý má malinko jiné požadavky a problémy,“ uvedla Němcová.

SPS také stále neprovádí kvůli virové hrozbě zkoušky adeptů na vůdce malých plavidel.

Tagy rekreační plavba Státní plavební správa
Žádné komentáře