PKP InterCity přechází na dynamickou cenotvorbu, chce tím nalákat více cestujících

Jednotka Stadler Flirt v provedení pro PKP Intercity. Foto: StadlerJednotka Stadler Flirt v provedení pro PKP Intercity. Foto: Stadler

Nejlevnější jízdenky budou stát méně než dosud.

Polský státní dálkový dopravce PKP InterCity začne od 5. května nabízet více druhů levnějších jízdenek. Přechod na takzvaný dynamický tarif přinese v řadě případů při včasném nákupu výrazné zlevnění.

Namísto stávajících tří cenových úrovní nabídne ve všech vlacích kategorie EIP, EIC a IC a TLK pět různých cenových úrovní. Nová nabídka znamená zavedení nejnižší úrovně v kategorii SuperPromo. Dosud například ze základní ceny 69 zlotých byla nejnižší cena 38 zlotých. Detailně je změna vysvětlena v grafice PKP. Podobný model už platí ve vlacích EIC a EIP.

Nová cenotvorba PKP InterCity

Nová cenotvorba PKP InterCity

PKP vysvětluje nabídku inspirací nízkonákladovými aerolinkami. Nově budou jízdenky v pěti úrovních: Super Promo, Promo Plus, Promo 45 (jízdenky o 45 % levnější než základní cena), Promo 30 (o 30 % levnější) a Promo 15 (o 15 % levnější). Nově už nebude nejnižší cena závislá jen na tom, s jak velkým předstihem si lidé doklad koupí, ale i na vyprodanosti vlaku. Stejný model používají aerolinky i řada železničních dopravců.

„Cílem je nabídnout cestujícím skutečnou výhodu, která je povzbudí k tomu, aby si zvolili vlak před jiným dopravním prostředkem,“ řekl Tomasz Gontarz, člen představenstva PKP Intercity.

Tagy pkp intercity
6 komentářů