PKP Cargo International zvýší tarifní mzdy o 5 %

Vlak PKP Cargo Int. Pramen: PKP Cargo Int.Vlak PKP Cargo Int. Pramen: PKP Cargo Int.

Dopravce od navýšení mezd čeká přilákání dalších zaměstnanců.

PKP Cargo International zvýší od ledna tarifní mzdy o 5 %. Vyplývá to z kolektivní smlouvy, na které se dohodl jeden z největších nákladních železničních dopravců v Česku s odboráři.

Její podpis oznámila firma patřící do polské skupiny PKP Cargo v tiskové zprávě. Nová kolektivní smlouva je podepsána až do roku 2025. Kromě pětiprocentního navýšení příští rok se v ní firma zavazuje k nárůstu o nejméně 2 % každý další rok.

„Společnou dohodou a podpisem kolektivní smlouvy mezi zástupci odborů a zaměstnavatelem je tak vytvořen předpoklad pro stabilizaci zaměstnanců a jejich motivaci k další odborné a odpovědné práci, které si velmi vážíme, a naplňovaní našich společných cílů do budoucna,“ řekl Dariusz Seliga, předseda představenstva PKP Cargo International.

Podle něj by měla nová smlouva přilákat i další zaměstnance. Firma aktuálně hledá strojvedoucí, vlakvedoucí, vozmistry, vedoucí posunu, posunovače, řidiče a jiné profese. „Můžeme nabídnout práci u stabilní mezinárodní společnosti s adekvátním platovým ohodnocením a mnoha zaměstnaneckými benefity, jako je například 13. plat a příspěvek na penzijní nebo životní pojištění,“ dodal Seliga.

Firma dříve působila pod názvem OKD Doprava a AWT, zaměstnává 1 800 lidí. Má více než 150 lokomotiv.

Tagy kolektivní vyjednávání PKP Cargo International
23 komentářů