PKP Cargo International vybaví až 29 brejlovců zabezpečovačem ETCS, zakázku získalo CZ LOKO

Brejlovec v nových barvách PKP Cargo International. Pramen: PKP Cargo Int.Brejlovec v nových barvách PKP Cargo International. Pramen: PKP Cargo Int.

Smlouva počítá s instalací zabezpečovače u 11 lokomotiv a opcí na dalších 18 kusů.

Společnost PKP Cargo International (dříve AWT) počítá i v dalších letech s provozem dieselových lokomotiv řady 753.7 přezdívaných brejlovec. Nejméně jedenáct lokomotiv čeká v příštích letech zásadní investice: vybavení zabezpečovačem ETCS. Vyplývá to z oznámení ve věstníku veřejných zakázek.

Dceřiná firma polského státního dopravce PKP Cargo v soutěži vybrala jako dodavatele společnost CZ LOKO. Celková hodnota zakázky je 278 milionů korun, jde o cenu za až 29 lokomotiv. Instalace do 11 lokomotiv je již zasmluvněna, na dalších 18 má dopravce opci. Po dlouhé době tak cena za ETCS spadla pod 10 milionů korun za jednu lokomotivu. Dopravci má na vybavení ETCS získat dotaci z Operačního programu Doprava.

Z kolejí postupně mizí lokomotivy této řady v původní oranžové barvě AWT, většina postupně přechází do nového laku PKP Cargo International. „Kompletní nový modrozelený lak se dělá v rámci plánovaných pravidelných hlavních oprav, tzn. přelakování všech lokomotiv do korporátních barev bude trvat několik let,“ upřesnil mluvčí firmy Lukáš Kresač.

 

Tagy 753.7 ETCS PKP Cargo International
11 komentářů