Piešťany mají po letech pravidelné letecké linky. První odstartovala o víkendu

Airbus A321-200 společnosti AtlasGlobal v Piešťanech. Foto: Letisko PiešťanyAirbus A321-200 společnosti AtlasGlobal v Piešťanech. Foto: Letisko Piešťany

Letiště ve slovenských Piešťanech po více než třech letech ožilo cestujícími. O víkendu zahájila letecká společnost AtlasGlobal provoz charterové linky

Letiště ve slovenských Piešťanech po více než třech letech ožilo cestujícími. O víkendu zahájila letecká společnost AtlasGlobal provoz charterové linky do Antalye, od pátku začne létat do egyptské Hurghady.

V neděli odpoledne přistál v Piešťanech Airbus A321-200 registrace TC-ATR po 2 hodinách 41 minutách letu. V provozu bude linka až do září.  Letadlo přivítala tradiční slavnostní brána a delegace místních politiků. Osud letiště patřící Trnavskému kraji byl ještě nedávno nejasný, mluvilo se i o jeho uzavření.

https://www.facebook.com/piestany.airport/posts/2091614054280858

Jde o charterové lety pro slovenskou cestovní kancelář Happy Travel. Od pátku začne ještě jednou týdně létat společnost FlyEgypt do egyptské Hurghady. Celkem je na léto naplánováno 40 charterových letů.

Poslední cestující na letišti byli zákazníci charterové linky z Berlína, kterou zajišťovaly České aerolinie. Ty sem zavítaly ještě před dvěma lety s Airbusem A319 při výročním letu.

Před zahájením provozu došlo ještě k úpravám letiště, například byla zmodernizována odletová hala, přibyl dětský koutek. Kraj jedná s investorem, který by na letiště dál rozvíjel.

Tagy AtlasGlobal Letiště Piešťany Top
22 komentářů