PID zahrne v sobotu i Voticko, páteřní linka bude v Benešově navazovat na rychlíky

Autobus Setra společnosti ČSAD Benešov v Benešově. Foto: RopidAutobus Setra společnosti ČSAD Benešov v Benešově. Foto: Ropid

Pražská integrovaná doprava zahrne v sobotu Voticko. Páteřní autobusová linka bude navazovat na rychlíky.

Oblast Pražské integrované dopravy (PID) se po nedávném zahrnutí části Rakovnicka v sobotu znovu rozroste, tentokrát se rozšíří na Voticko. Zavedeno bude 11 nových linek PID (500, 532, 550, 552–554, 556, 557, 566 až 568), zrušeno bude 19 stávajících linek mimo systém PID a upraveno bude 9 stávajících linek mimo systém PID. Oznámil to organizátor dopravy Ropid.

Změna se dotkne 21 měst a obcí ve Středočeském a Jihočeském kraji. Zavedeny budou návaznosti mezi autobusy a rychlíky v Benešově. Příjezd páteřní linky 500 od Votic bude ve 40. minutu, odjezd rychlíku do Prahy je ve 49. minutu; opačně příjezd rychlíku od Prahy v 11. minutu a odjezd linky 500 do Votic ve 20. minutu.

Linka 500 propojí Benešov, Olbramovice, Votice, Miličín, Sudoměřice u Tábora a Tábor. Vybrané spoje jsou z Benešova prodlouženy do Prahy, na opačném konci linky pokračují dílčí spoje až do Jindřichova Hradce nebo Třeboně. Bude zachováno i přímé spojení Mladá Vožice – Praha.

Během ranní a odpolední špičky pracovních dní bude linka provozována v intervalu 30 až 60 minut, v dopoledním sedle 60 až 120 minut. O sobotách budou provozovány čtyři páry spojů mezi Miličínem a Benešovem, o nedělích a svátcích bude tento počet navýšen.

Na jízdenku PID bude nicméně možné cestovat pouze v části trasy Praha – hranice Středočeského a Jihočeského kraje. Pro cesty na území Jihočeského kraje platí tarif vyhlášený dopravcem.

Pokud jde o autobusovou integraci, zbývá zahrnout do PID ještě zhruba třetina Středočeského kraje. Vesměs ale už nepůjde o páteřní linky na Prahu (s výjimkou Berounska), nýbrž o oblastní spoje.

Podrobnosti k jednotlivým částem Voticka jsou na stránkách PID, jízdní řády v informační brožuře v pdf.

Tagy IDSK PID ropid Voticko
75 komentářů