Pesa předala modernizované vozy pro PKP Intercity

Vozy pro PKP Intercity po modernizaci. Foto: PKP IntercityVozy pro PKP Intercity po modernizaci. Foto: PKP Intercity

Rozsáhlá modernizace osobních vozů umožnila polskému dopravci navýšit počet spojů kategorie IC.

Společnost Pesa Bydhošť dokončila svoji největší zakázku na modernizaci osobních vozů. Pro PKP Intercity dodal poslední ze 125 vozů, které prošly kompletní modernizací. Zakázka měla hodnotu 470 milionů polských zlotých (2,78 miliardy korun)

PKP Intercity oznámil na svých stránkách, že tento týden převzal poslední z modernizovaných vozů. Zakázka běžela od dubna roku 2018, jde o modernizaci vozů typu 111A-20. Pesa modernizaci prováděla ve sdružení s firmou Zakłady Usług Tabor Kolejowego Mińsk Mazowiecki.

Polský státní dopravce získal na modernizaci peníze z evropských fondů. Modernizované vozy prošly úpravou na velkoprostorové vozy 2. třídy. V každém je 72 sedadel. Jsou vybaveny klimatizací, novými sedačkami, elektrickými zásuvkami a Wi-Fi připojením. Součástí modernizace je i kamerový systém, zesilovač signálu pro mobilní telefony a nové toalety. Vozy jsou určeny pro maximální rychlost 160 km/h.

Dopravce je nasazuje na dálkové spoje kategorie IC, v novém jízdním řádu tak bude naopak méně vlaků nižší kategorie TLK. Podíl vlaků kategorie IC se od změny jízdního řádu zvýší u spojů do Poznaně, Štětína, Bydhoště.

V Pese probíhá modernizace dalších 80 vozidel s opcí na dalších 40.

Vozy pro PKP Intercity po modernizaci. Foto: PKP IntercityVozy pro PKP Intercity po modernizaci. Foto: PKP IntercityOsobní vozy 111A-20 po modernizaci. Foto: FB Baza Wagonów Kolejowych

 

Tagy Pesa Bydgoszcz pkp intercity
31 komentářů