Personální ředitelka Českých drah končí po pěti měsících

Lokomotiva řady 163 v čele osobního vlaku v Litoměřicích na pravobřežní trati z Lysé nad Labem do Děčína. Foto: České dráhyLokomotiva řady 163 v čele osobního vlaku v Litoměřicích na pravobřežní trati z Lysé nad Labem do Děčína. Foto: České dráhy

Nový předseda představenstva Českých drah Václav Nebeský bude muset krátce po svém nástupu řešit obsazení jedné z nejvyšších pozic. Personální

Nový předseda představenstva Českých drah Václav Nebeský bude muset krátce po svém nástupu řešit obsazení jedné z nejvyšších pozic. Personální ředitelka Soňa Schwarzová dnes oznámila, že v Českých drahách skončí.

Dostala jsem lepší nabídku z trhu práce,“ vysvětlila Schwarzová své rozhodnutí, které dnes oznámila ve firmě. Na dotaz, zda její konec souvisí i s příchodem nového předsedy představenstva uvedla, že odchod bývá většinou kombinací více důvodů. Už zítra se chce podle svých slov domluvit s Nebeským na předávání své agendy.

Odchod Schwarzové přichází v době, kdy má začít jednání o kolektivní smlouvě a firma bojuje s čím dál větším nedostatkem zaměstnanců. Do firmy přišla v polovině května, kdy nahradila dlouholetého personálního ředitele Iva Veselého.

Soňa Schwarzová studovala andragogiku a personální management na Karlově univerzitě a na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Působila ve vysokých manažerských funkcích, například v Société Génerale v Paříži, v Komerční bance a naposledy v pojišťovně NN Česká republika.  Skupina České dráhy zaměstnává přes 23 tisíc lidí.

Tagy České dráhy Soňa Schwarzová
61 komentářů