Pendolino se poprvé ukáže ve Varech koncem srpna, pravidelně začne jezdit od září

Pendolino na mostě přes vodní nádrž Jesenice u Chebu. Foto: České dráhyPendolino na mostě přes vodní nádrž Jesenice u Chebu. Foto: České dráhy

Pendolino se koncem srpna poprvé ukáže v Karlových Varech, kam bude od září pravidelně jezdit.

České dráhy a Karlovarský kraj zveřejnily podrobnosti k chystanému zavedení nového spoje do Karlových Varů, který bude zajišťovat jednotka pendolino. Pravidelně začne rychlovlak zajíždět do lázeňské metropole od 1. září. Půjde o protažení spojů z Chebu.

Pendolino, které vyjíždí z Prahy v 18:43 a v Chebu je ve 21:26, dorazí do Varů ve 22:08. Cesta z Prahy do Varů pendolinem tak bude o minutu rychlejší než při využití rychlíku Krušnohor přes Ústí nad Labem a Chomutov. Na zpáteční cestu bude pendolino vyrážet v 5:52. Jeho výhodou oproti Krušnohoru bude přímé spojení s Moravou, vlak jezdí až z/do Ostravy.

„Těší mě, že se nám společnými silami s Karlovarským krajem podařilo zavést přímé, velmi pohodlné spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou,“ uvedl člen představenstva ČD Jiří Ješeta. „Za necelých sedm hodin cesty a bez přestupu tak lze urazit trasu mezi severní Moravou až do Karlových Varů dlouhou více než 600 kilometrů,“ dodal.

Pendolino se ale předvede v krajském městě už o prázdninách. Dne 29. srpna se objeví těsně před 10. hodinou na horním nádraží. Zpět do Prahy vyrazí v 13:37. V mezidobí bude k dispozici zvědavcům k nahlédnutí. Jednosměrná prezentační jízda bude stát z Mariánských Lázní, Chebu a Sokolova do Karlových Varů 20 korun, zakoupit ji budou moci cestující přímo ve vlaku u průvodčího.

Prezentační jízda pendolina do Karlových Varů. Pramen: České dráhy

Prezentační jízda pendolina do Karlových Varů. Pramen: České dráhy

Tagy České dráhy Karlovarský kraj Karlovy Vary pendolino Top
115 komentářů