Pendolino má od září jezdit do Karlových Varů, oznámil kraj

Pendolino na mostě přes vodní nádrž Jesenice u Chebu. Foto: České dráhyPendolino na mostě přes vodní nádrž Jesenice u Chebu. Foto: České dráhy

Pendolino Českých drah má od září začít jezdit až do Karlových Varů. Na svém oficiálním facebookovém profilu to uvedl Karlovarský

Pendolino Českých drah má od září začít jezdit až do Karlových Varů. Na svém oficiálním facebookovém profilu to uvedl Karlovarský kraj.

Kraj už přes tři roky jedná o protažení večerního pendolina, které končí dosud v Chebu, dál do Sokolova a Karlových Varů. Kraj uvedl, že myšlenku při jednání s exhejtmankou, nyní náměstkyní hejtmana Karlovarského kraje Janou Mračkovou Vildumetzovou podpořil ministr dopravy Karel Havlíček.

Myslíme si, že by to bylo velmi dobré z hlediska podpory cestovního ruchu, lidé by mohli cestovat komfortně napříč republikou, což by pro ně mohlo být zajímavé především v této době, kdy kvůli hrozbě nákazy koronavirem tolik necestují do zahraničí,“ uvedla exhejtmanka, podle které by k provozu mohlo dojít už od září.

„Jsem moc rád, že se jednání povedlo dotáhnout do konce. Nyní zpracováváme smlouvy, až budou tyto náležitosti hotové, pendolino by mělo v září začít jezdit až do krajského města. Nebude to vyžadovat žádnou úpravu trati, jen drobnou technickou změnu na soupravě. Pak už lidé budou moci pohodlně cestovat pendolinem a v moderním rychlovlaku v případě potřeby pracovat i odpočívat,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík. Pendolino by v Karlových mělo nocovat, ráno se bude přes Cheb vracet.

Zahájení provozu pendolina až do Karlových Varů potvrdí Karlovarský kraj podle hejtmana Petra Kubise na společné tiskové konferenci se zástupci ministerstva dopravy, Českých drah a města Karlovy Vary, kdy se také oznámí jízdní řád a další detaily.

Protažení provozu pendolina v minulosti bránilo nedostatečné zázemí na karlovarském nádraží, například zařízení pro napouštění vody, nabíjení baterií nebo čištění toalet.

Tagy České dráhy Karlovarský kraj Karlovy Vary pendolino
135 komentářů