Pendolina zmizí z kolejí, končí Jižní a Západní expresy

Pendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhyPendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhy

Z českých kolejí od soboty zmizí jednotky řady 680 pendolino. Poté, co České dráhy 17. března ukončily jejich provoz mezi

Z českých kolejí od soboty zmizí jednotky řady 680 pendolino. Poté, co České dráhy 17. března ukončily jejich provoz mezi Prahou a Ostravou, skončí tyto vlaky i na relaci Praha – Cheb. Poslední pendolino by se mělo vrátit z Chebu do Prahy v sobotu ráno, v jízdním řádu pro cestující ale už není.

Cheb tak přijde o přímé železniční spojení s Prahou. Rychlík Krušnohor, který jede přes Chomutov, by měl podle schématu mimořádností končit od zítřka v Ústí nad Labem. Důvodem omezení je virová nákaza a s ní spojený útlum zájmu o cestování.

Počínaje sobotou kvůli tomu dojde k rušení i dalších spojů. Dráhy ukončí provoz Jižních expresů, mezi Prahou a jihem Čech bude možné využít pouze rychlíky Vltava a Lužnice. Jen torzo zůstane ze Západních expresů. Jejich provoz zůstane zachován pouze mezi Plzní a Chebem. Mezi Prahou a Plzní bude možné využít už jen rychlíky Berounka s upraveným jízdním řádem. Do Domažlic pojedou jen regionální vlaky.

Počínaje dneškem byl zrušen provoz i na zbytkových úsecích vlaků EC Berliner (Děčín – Praha), Hungaria (Děčín – Praha – Břeclav) a Ex Porta Bohemica (Děčín – Praha). Valašský expres jezdí ode dneška pouze z Horní Lidče na Vsetínsku do Olomouce a zpět. Mezi Prahou a Olomoucí zůstávají rychlíky Slovácký/Zlínský expres.

Aktuální mapa zrušených linek je na stránkách Českých drah.

Tagy České dráhy Jižní expres koronavir omezení pendolino Západní expres
53 komentářů