Parní vlak v čele s Němkou pojede letos podruhé do Moravské Třebové

Parní lokomotiva 555.0153 (Němka). Pramen: Pardubický krajParní lokomotiva 555.0153 (Němka). Pramen: Pardubický kraj

Po stejné trase jel parní vlak už první červencovou sobotu, na další letní jízdy se pak vrátí na Orlickoústecko a Králicko.

Pardubickým krajem projede v sobotu od severu k jihu a zpět parní vlak v čele s lokomotivou 555.0153, která se říká Němka (r. v. 1944). Vlak, který zajistí Pardubický kraj ve spolupráci s Muzeem starých strojů a technologií v Žamberku (lokomotiva patří KHKD), pojede po trase Dolní Lipka, Letohrad, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Moravská Třebová a zpět.

„Vedle osvědčené a oblíbené trati Dolní Lipka, Ústí nad Orlicí, Hanušovice a zpět jsme se letos s Muzeem starých strojů a technologií v Žamberku domluvili na zařazení nové trasy, která vede z Dolní Lipky až do Moravské Třebové,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Po stejné trase jel parní vlak už první červencovou sobotu, na další letní sobotní jízdy se opět vrátí na Orlickoústecko a Králicko. V sobotu 3. září pak zavítá do polské Slezské Javořiny.

Tuto sobotu vlak vyjede z Dolní Lipky v 7:10, do Moravské Třebové přijede v 10:24. Zpět se vydá ve 13:35 s příjezdem do Dolní Lipky v 16 hodin. Kompletní jízdní řád a přepravní podmínky jsou k dispozici na webových stránkách vlaky.pardubickykraj.cz. Jízdenky se prodávají ve vlaku.

Pardubický kraj ve spolupráci s Muzeem starých strojů a technologií Žamberk dlouhodobě usiluje o zřízení železničního muzea ve výtopně v Dolní Lipce na Orlickoústecku.

Tagy Němka Pardubický kraj parní vlak železniční nostalgie
8 komentářů