Parkování u ostravské Fakultní nemocnice možná zlepší parkovací dům, záležet bude na ceně

Vizualizace parkovacího domu u FNO použitá jako podklad pro stavební povolení. Zdroj: FNOVizualizace parkovacího domu u FNO použitá jako podklad pro stavební povolení. Zdroj: FNO

Pokud se objekt podaří postavit, nabídne kapacitu asi 600 stání.

Fakultní nemocnice Ostrava (FNO) vypsala veřejnou zakázku na stavbu nového parkovacího domu ve svém areálu. Stavba by mohla nabídnout kapacitu asi 600 stání. Parkovací situace ve FNO je dlouhodobě velmi špatná, místa jsou plně obsazena a parkuje se všude, kde se dá.

„Zakázka je vypsána formou ‚navrhni a postav‘. Projektovou dokumentaci tak zpracuje přímo zhotovitel stavby. Tím je zaručeno dodržení smluvní ceny, která nebude ovlivněna změnami v projektu,“ uvedla nemocnice.

Výstavba parkovacího domu bude záviset zejména na vysoutěžené nabídkové ceně. Pokud bude nad finanční možnosti FNO, ke stavbě nedojde.

Pokud ke stavbě dojde, půjde podle informací z vypsaného tendru o objekt s pěti nadzemními podlažími a zastavěnou plochou maximálně čtyři tisíce metrů čtverečních. Součástí by byly i parkovací místa pro motocykly či sanitní vozy dopravní služby.

Nabídky lze podávat do 10. září. V otázce financování se dříve hovořilo o možném zapojení města Ostravy či Moravskoslezského kraje.

Tagy ostrava parkovací dům
5 komentářů