Pardubický kraj: Leo Express napravil chyby, sankce investuje do provozu

Alstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo ExpressAlstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo Express

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes po jednání s vedením Leo Expressu oznámil, že dopravce v kraji napravil chyby v

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes po jednání s vedením Leo Expressu oznámil, že dopravce v kraji napravil chyby v provozu a po měsíci od vyjetí plní podmínky smlouvy. Ještě 7. ledna kraj po kontrolním dnu mluvil o řadě pochybení dopravce, jmenoval například chybějící wifi, nefungují karty Iredo, absenci průvodčích nebo zimu ve vozidlech, a hrozil vypovězením smlouvy.

„V tuto chvíli lze říci, že dopravce dodržuje jízdní časy, což je samozřejmě základ všeho. Do konce minulého týdne měly být odstraněny problémy s topením, byl doplněn personální stav stevardů, takže by nemělo docházet k tomu, že by byly jednotky neobsazené,“ uvedl Netolický.

Informační systém bude dle dohody v provozu po ukončení výluky, která je na trati plánována do konce dubna. „Nyní se pracuje na variantě dočasného řešení, kdy by byly zastávky hlášeny pomocí reproduktorů, které je ovšem nutno do vlaků nově umístit,“ uvedl Leo Express.

Součástí informačního systému je také připojení wifi. To dopravce řeší pomocí routerů, což je podle něj dočasné. „Jejich počet byl na jednotkách navýšen, čímž se na nich posílil signál i pokrytí. Po ukončení výluky a instalaci informačního systému již nebudou dočasné routery třeba,“ doplnil Leo Express.

Podle hejtmana uplatní kraj i přes odstranění problémů sankce, jejich výše ale prý bude známa až na konci zúčtovacího období, tedy po uplynutí 90 dnů. „V tuto chvíli jsme domluveni, že objem sankce bude investován do dalšího zlepšování služeb pro cestující,“ doplnil bez dalších detailů Netolický. Podle něj by byl stejný sankční postup uplatněn i v případě Českých drah.

Leo Express jezdí na tratích Ústí nad Orlicí – Mlýnický Dvůr a Dolní Lipka – Hanušovice.

Tagy LEO Express Pardubický kraj
89 komentářů