Ostravský trolejbus z Ekovy míří na testování do Prahy

Parciální trolejbus Ekova Electron 12T. Foto: EkovaParciální trolejbus Ekova Electron 12T. Foto: Ekova

Dceřiná společnost Dopravního podniku Ostrav a Ekova Electric zapůjčí Dopravnímu podniku hl. města Prahy parciální trolejbus Ekova Electron 12T. DPP

Dceřiná společnost Dopravního podniku Ostrav a Ekova Electric zapůjčí Dopravnímu podniku hl. města Prahy parciální trolejbus Ekova Electron 12T. DPP ho bude testovat na trase z Palmovky do Letňan.

Plán na zapůjčení oznámila Ekova v tiskové zprávě. Trolejbus získal v květnu průkaz způsobilosti drážního vozidla. „Do Prahy jej dopravíme v příštím týdnu a poté bude trolejbus jezdit v pražských ulicích na trase z Palmovky do Letňan,“ uvedla firma v prohlášení.

Podle Ekovy jejich trolejbus ujede na baterie až 12 kilometru, DPP potebuje pro úsek z Proseka do Letňan a zpět pod troleje dojezd 10 kilometrů. Trolejbus se bude vždy nabíjet zhruba půl hodiny na dobíjecím stanovišti na stanici Palmovka. Denně by měl absolvovat 10 kol a včetně manipulačního výjezdu a zátahu do garáže tak ujet cca 110 kilometrů.

Trolejbus Ekova Electron 12T bude prošel dlouhým testováním v Ostravě, firma ho představila poprvé před dvěma lety. Dvanáctimetrový trolejbus pojme až 87 cestujících, z toho 26 sedících.

DPP obnovil provoz trolejbusů v polovině minulého roku, trolejbus z Ekovy bude čtvrtým testovaným.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp Ekova Electric linka 58 Palmovka - Letňany parciální trolejbus Trolejbusy v Praze
27 komentářů