Ostravské autobusy z podzimní výpomoci mají zůstat Košicím. Dopravní podniky jednají o odprodeji

Ostrava na podzim vypůjčila autobusy košickému dopravnímu podniku. Foto: DPOOstrava na podzim vypůjčila autobusy košickému dopravnímu podniku. Foto: DPO

Košice mají odkoupit tři autobusy z Ostravy.

Těsně před dohodou se momentálně nacházejí Dopravní podnik Ostrava (DPO) a Dopravní podnik města Košice (DPMK). Předmět jednání je podle všeho trojice autobusů Solaris, které dopravní podnik vyslal na východ Slovenska v rámci podzimní výpomoci.

„V současné době probíhají jednání o uzavření smlouvy. Předpokládáme, že k podpisu smlouvy by mohlo dojít do konce února 2022,“ uvedla Tereza Šnoblová, mluvčí DPO.

Do Košic by měly být odprodány dva  osmnáctimetrové autobusy typu Solaris Urbino. Doplnit by je měl ještě jeden kratší, 15metrový stroj od stejného výrobce. Přepokládaná cena, za kterou by měl DPMK vozidla odkoupit se pohybuje okolo 1,3 milionu korun.

Autobusy do Košic zamířily na podzim loňského roku, kdy se místní dopravce potýkal s nedostatkem autobusů i jejich řidičů. Ve hře tehdy byla ještě pomoc dopravních podniků z Německa a Maďarska. K dočasnému doplnění vozového parku ale tehdy zamířila jen sedmička ostravských vozidel. Část si jich teď DPMK nejspíše ponechá.

Tagy dopravní podnik ostrava Dopravný podnik mesta Košice DPMK DPO Košice
10 komentářů