Ostrava získala třetí nákladní linku, UPS začala s lety do Kolína nad Rýnem

ATR 42 v barvách společnosti Swift Air létající pro UPS. Foto: Ken Fielding/https://www.flickr.com/photos/kenfielding / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)ATR 42 v barvách společnosti Swift Air létající pro UPS. Foto: Ken Fielding/https://www.flickr.com/photos/kenfielding / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Pro Letiště Ostrava jde o třetí nákladní linku, zapojí se do sítě jedné z největších zasilatelských společností.

Letiště Ostrava získalo pro pravidelný provoz už třetí nákladní linku. Na mošnovské letiště začala od dnešního dne létat zasilatelská a logistická společnost UPS.

Letiště Ostrava novou linku oznámilo na svém facebookovém profilu. Po DHL jde o další velkou firmu z oboru, která do Ostravy bude létat. DHL létá pětkrát týdně do Lipska.

V Ostravě se již dnes poprvé objevil letoun ATR42 v nákladní verzi společnosti Swift Air, která pro UPS bude na této trase létat. „Získali jsme jednu z největších logistických společností na světě, a tímto výrazně navýšíme počet přepraveného leteckého carga,“ uvedl obchodní ředitel Letiště Ostrava Stanislav Bujnovský.

Kolín nad Rýnem je hlavním evropským hubem pro UPS, podobně jako Lipsko pro DHL. „Nové spojení Ostravy s evropským hubem UPS v Kolíně nad Rýnem umožní pozdější vyzvednutí zásilky u zákazníka, což představuje významné zlepšení pro podniky na přibližně 4700 poštovních směrovacích číslech,“ uvedl ředitel UPS pro východní Evropu Ufku Akaltan.

Kromě DHL a UPS do Ostravy pravidelně létají nákladní letadla Uzbekistan Airways z Taškentu a Urumči.

Zatímco v osobní dopravě mošnovské letiště paběrkuje a nabízí aktuálně jen jedinou pravidelnou linku Ryanairu do Londýna, v nákladní se mu daří. Objem přepraveného nákladu loni stoupl o 54 %, letos lze očekávat ještě větší nárůst. V případě osobní dopravy by měl začít ještě na konci října provoz letecké linky LOT do Varšavy.

Tagy CGN Letiště Ostrava OSR Swift Air UPS
27 komentářů