Ostrava omezí provoz tramvajových linek po 16. hodině

Tramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraTramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Počty cestujících v MHD klesly podle DPO až o 60 %.

Další dopravce zareaguje od příštího týdne na pokles počtu cestujících. Dopravní podnik Ostrava (DPO) kvůli tomu od 8. 3. zavádí omezený jízdní řád na celkem pěti linkách. Platit bude po 16. hodině až do odvolání.

Změny se dotknou konkrétně vybraných spojů na tramvajových linkách č. 6, 7, 8, 10 a trolejbusové lince 103. „Dopady lockdownu se naopak neprojevily v přepravní špičce, a proto tam DPO změny neplánuje,“ uvedla mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Podle DPO došlo k poklesu vytíženosti na některých spojích o 30–60 %. „Nechceme jezdit zbytečně, s našimi zdroji nakládáme efektivně a rozumně. Omezeními určitě nedojde k nežádoucímu zahuštění obsazenosti spojů. Díky našim spolehlivým měřicím systémům jsme schopni okamžitě vyhodnotit a reagovat na aktuální trendy v přepravní poptávce. Rozhodně budeme i nadále pokračovat v pravidelných měřeních, a jakmile zaznamenáme změnu, okamžitě a pružně na poptávku našich cestujících opět zareagujeme,“ dodal generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

 

Tagy dopravní podnik ostrava DPO omezení dopravy kvůli koronaviru
49 komentářů